У Польщі Ярослав Качинський пішов у відставку з посади віце-прем’єра

У Польщі Ярослав Качинський пішов у відставку з посади віце-прем’єра

Голова правлячої партії Польщі “Право та справедливість” (PiS) Ярослав Качинський пішов у відставку з посади віце-прем’єра.

“Я більше не в уряді. Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький і, наскільки я знаю, президент Анджей Дуда ухвалили мою відставку”, – цитує Качинське агентство РАР.

Качинський додав, що його наступником на посаді віце-прем’єра стане голова міністерства національної оборони Маріуш Блащак. “Це абсолютно природне рішення. У нас (криза в Україні – ред.)…, а вона міністр оборони, тому в тій конкретній ситуації, в якій ми перебуваємо, таке об’єднання має дуже великі переваги”, – сказав він.

З жовтня 2020 року Качинський, якому 72 роки, є віце-прем’єром, який займається силовими структурами в уряді Моравецького. Він також є головою Комітету з питань національної безпеки та у справах оборони.

У 2006-2007 роках обіймав посаду прем’єр-міністра Польщі. Президентом тоді був його брат-близнюк Лех Качинський.

У 2010 році після загибелі брата в авіакатастрофі Ярослав Качинський балотувався на посаду президента, але зайняв друге місце, програвши Броніславу Комаровському.

Качинський безперервно керує партією “Право та справедливість” (PiS) з 2003 року. Минулого літа він був вкотре переобраний на цю посаду і пообіцяв, що більше не братиме участі у виборах голови партії.

Поділитись