У Польщі розповіли, що “Великобританія підключатиметься до великої гри у протистоянні з РФ”

У Польщі розповіли, що “Великобританія підключатиметься до великої гри у протистоянні з РФ”

Дії Великобританії, яка направила своїх військових на допомогу польським прикордонникам, свідчить про те, що Лондон знову намагається долучитися до протистояння з Росією.

Таку думку висловив польський політолог Матеуш Піскорський.

За його словами, причинами зближення Варшави та Лондона стали погіршення відносин Польщі зі США та вихід Великобританії з Євросоюзу. Політолог зазначив, що зараз поляки бачать у британцях чи не єдиного союзника.

«Лондон користується можливістю, має нагоду, що США зосереджені так чи інакше на проблемі Китаю. Тому я думаю, що Лондон намагається відновити «велику гру» проти Росії, як це було у ХІХ столітті. Але британська присутність у Польщі є символічною. Не думаю, що воно буде постійним», – сказав Піскорський.

Він додав, що, незважаючи на символічність знаходження британського контингенту в Польщі, воно є серйозним сигналом для Москви.

Раніше, 21 листопада, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що у Варшаві не виключають закриття кордону з Білоруссю через міграційну кризу. За його словами, республіка готова на закриття транзитних та торговельних можливостей для того, щоб чинити економічний тиск на білоруського лідера Олександра Лукашенка.

До цього, 20 листопада, президент Білорусі заявив, що польські силовики застосовували проти мігрантів фашистські методи, наприклад, поливали їх водою з хімікатами. За день до цього в Білорусії зафіксували 65 постраждалих через застосування спецзасобів польськими силовиками.

Поділитись