У Польщі звинуватили ЄС у спробі шантажу

У Польщі звинуватили ЄС у спробі шантажу

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що влада країни звинувачує Євросоюз у спробі шантажу за пропозицію прийняти спільним пакетом виділення допомоги Україні та запровадження податку для міжнародних корпорацій.

Про це він повідомив після прибуття на саміт ЄС.

«Об’єднання €18 млрд допомоги України з такими темами, що не належать до допомоги Україні, як податок від міжнародних корпорацій — якась непотрібна помилка і спроба шантажу», — сказав він.

Раніше Моравецький заявляв, що деякі країни Європейського союзу не хочуть допомагати Україні, але ховають це. За його словами, Варшава відкрита для розмови на всі теми, але спроба сховатися за іншими державами, які від початку не хотіли допомагати Україні, «які доводилося втягувати, гідна засудження».

До цього видання Politico з посиланням на неназваних дипломатів об’єднання повідомляло, що Польща ухвалила рішення відмовитися і не підтримувати плани ЄС на 2023 рік щодо надання фінансової підтримки Україні в розмірі €18 млрд. Уточнювалося, що відмова Варшави пов’язана з побоюваннями керівництва країни з приводу мінімальних ставок корпоративного податку.

Поділитись