У Польщі заявили про тривожну ситуацію на кордоні з Білорусією

У Польщі заявили про тривожну ситуацію на кордоні з Білорусією

За даними Головного управління прикордонних військ (ГУП), з січня по середину листопада незаконно перетнути кордон намагалися 9914 осіб — у середньому від 300 до 700 на місяць.

При цьому з середини року ці показники різко зросли: ще в серпні було зафіксовано 793 нелегали, тоді як у жовтні — 2315.

«Іммігранти хочуть скористатися останнім моментом і перетнути кордон, поки електронний бар’єр на всьому його протязі практично повністю не виключить такої можливості. Ми знаємо це, тому що моніторимо їхні форуми», – розповіла прес-секретар ГУП Ганна Михальська.

Відомо, що кількома днями раніше було здано в експлуатацію першу ділянку електронного бар’єру, про яку йдеться, довжиною 21 кілометр. Для нього було використано 42 кілометри кабельних ліній, 232 камери відеоспостереження, зокрема з нічним баченням, а також 67 тепловізорів.

У листопаді 2021 року дві великі групи мігрантів прорвалися через кордон Білорусі та Польщі. Нелегали закидали польських прикордонників камінням та палицями, польська сторона у відповідь застосувала сльозогінний газ. Те, що сталося, спровокувало новий виток міграційної кризи на білоруському кордоні, який тривав з весни минулого року.

Поділитись