У Північній операційній зоні тривають оперативно-тактичні навчання «Оксиморон-2023»

У Північній операційній зоні тривають оперативно-тактичні навчання «Оксиморон-2023»

У Північній операційній зоні тривають оперативно-тактичні навчання з охорони та оборони особливо-важливих державних об’єктів критичної інфраструктури під час ведення бойових дій «Оксиморон-2023».

Зокрема, на Київщині під загальним керівництвом командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва проведено тактико-спеціальне навчання Сил оборони України з оборони зони відчуження ЧАЕС.

– Тренування відбувається на постійній основі. Спочатку військовослужбовці готуються у складі своїх підрозділів окремо. Через певний період відбуваються спільні тренування та навчання, в ході яких військовослужбовці відточують свої навички в умовах наближених до бойових. Командири та штаби передбачають маневри військ та інші військові заходи задля того, щоб у будь-який час вчасно відреагувати на можливі дії ворога, – повідомив генерал-лейтенант Сергія Наєв.

За словами командувача, на даний час, загроза з півночі проти України є мінімальною.

– На даний час на Київському напрямку ситуація стабільна та контрольована. Мешканці столиці мають бути впевнені у Збройних Силах України, Національній гвардії, Державній прикордонній службі, Службі безпеки України, а також у співробітниках Національної поліції та Міністерства з надзвичайних ситуацій, – наголосив генерал-лейтенант Сергія Наєв.

Головною метою навчань «Оксиморон-2023» є набуття і нарощування оперативних спроможностей органів військового управління, військових частин і підрозділів Збройних сил України, а також інших складових сил безпеки та оборони держави.

Поділитись