У Південній Кореї розповіли про пропозиції щодо врегулювання відносин з Японією

У Південній Кореї розповіли про пропозиції щодо врегулювання відносин з Японією

Південна Корея у понеділок, 6 березня, подасть пропозицію щодо врегулювання історичної суперечки з Японією щодо компенсації примусової праці корейців у ході Другої світової війни.

Про це повідомляє японське видання Kyodo.

За даними джерел видання, у Сеулі розглядають можливість виплати компенсацій через південнокорейський фонд із державною участю замість того, щоб вимагати від двох японських компаній компенсацій за насильницьку експлуатацію відповідно до рішень корейського суду від 2018 року. У Японії визнавати рішення суду відмовилися, пославшись те що, що всі наслідки мілітаристської політики було врегульовано угодою 1965 року.

Як дружній жест уряд Японії висловить каяття за наслідки військової агресії Японії в Азії, принесе вибачення робітникам і зніме обмеження на експорт низки технологій до Південної Кореї. Японські компанії зможуть вносити пожертвування до корейського фонду.

Зближення між Токіо та Сеулом відбулося після того, як президент Юн Сук Йоль пообіцяв дотримуватися орієнтованого на майбутнє підходу у відносинах з Японією.

Поділитись