У Одеській області пошкодили могилу у пошуках золотих прикрас

У Одеській області пошкодили могилу у пошуках золотих прикрас

На півдні Одеської області на кладовищі в райцентрі Татарбунари орудували невідомі розкрадачі могил. Потривоженою виявилася могила 28-річного Євгена Осадчого, який помер в результаті ДТП і був похований 14 липня.

Як повідомляє Думська з посиланням на матір покійного Олену Осадчу, розриту могилу виявили в ніч на 7 серпня.

«Могилу хтось розкопав, розбив труну, потривожив тіло сина. Мабуть, шукали золото, яке за життя він носив на собі – ланцюжок, обручку і перстень. Але ховали ми Женю без прикрас, а грабіжники цього не знали», – каже жінка.

Коли повідомили про те, що трапилося, жінка написала заяву в поліцію, могилу розкрили при представниках влади – труну був розбитий на рівні голови, голова померлого була неприродно повернена. Також вандали зробили пробоїну на рівні рук, одну руку витягли з труни. На місці знайдено робочі рукавиці.

Олена Осадча звернулася також у Татарбунарську міськраду, для того, щоб з’ясувати, хто несе відповідальність за наругу над могилою її сина.

В ході розглядів з’ясувалося, що на міському кладовищі немає охорони. Місцеві жителі кажуть, що кладовище фактично поділили між собою два похоронних агентства, які конкурують між собою.

«За похорон я заплатила 6800 гривень – це ціна труни, місця на кладовищі і копання могили. В результаті могила зараз розкидана і закрита дошками. У мерії мені пообіцяли, що буде створена комісія, яка і розбереться з усім цим. Але насправді я вже бачу, що нікому немає діла до мого горя, ніхто не хоче ні шукати винних, ні відшкодовувати збиток – труна так і залишилися розбитою», – нарікає жінка.

Тим часом, чиновники Татарбунарської мерії, мабуть, забули, що за законодавством кладовища повинні забезпечуватися охороною, а в разі осквернення могили збиток повинен відшкодовуватися за рахунок коштів місцевого бюджету.

У поліції розповіли, що наруга над могилою в такій формі – це безпрецедентний випадок за останні роки в Одеській області.

Поділитись