У Норвегії затримали підозрюваного у шпингунстві в інтересах Росії

У Норвегії затримали підозрюваного у шпингунстві в інтересах Росії

Правоохоронці Норвегії затримали чоловіка, підозрюваного в передачі Росії даних державної важливості. Він визнає це, але наполягає, що в повідомленнях немає будь-яких конфіденційних відомостей.

Про це повідомляє поліцейська служба безпеки Норвегії, та газета Aftenposten з посиланням на представників спецслужби в понеділок, 17 вересня.

Вказано, що підозрюваний працював на компанію DNV GL, яка займається консультаційними послугами та сертифікацією в галузі суднобудування, нафтогазової промисловості та енергетики. За даними силовиків, у нього були контакти з представниками норвезької оборонної промисловості.

Затриманому 50 років і він громадянин Норвегії, але народився за межами країни, проживає в столичному місті Осло.

“Він звинувачується в передачі іноземній державі інформації, яка може завдати шкоди національним інтересам”, – йдеться в повідомленні відомства.

В свою чергу Aftenposten з посиланням на представника служби повідомляє, що чоловіка підозрюють у передачі інформації російській стороні.

“Звинувачення ґрунтується на тому, що між обвинуваченими та російськими розвідниками проводилися зустрічі”, – повідомив представник спецслужби.

Сторона захисту повідомила, що чоловік визнає факт передачі інформації, однак наполягає, що у повідомленнях не містилося будь-яких конфіденційних відомостей. Однак звинувачення вказує, що зустрічі проводилися таємно, і це свідчить, що громадянин розумів, кому і навіщо призначалася інформація. В обмін підозрюваний отримував великі суми.

Чоловікові інкримінують скоєння злочину за статтею 124 Кримінального кодексу Норвегії “розголошення державної таємниці”. Йому загрожує до 15 років в’язниці.

Поділитись