У Німеччині закликали Україну до мирних переговорів з рф

У Німеччині закликали Україну до мирних переговорів з рф

Німецька опозиція сигналізує про зміни щодо України, закликаючи до мирних переговорів.

Як пише The Times, Лідер ХДС Фрідріх Мерц, який раніше виступав за збільшення військової допомоги, змінив курс і тепер вважає, що настав час зосередитися на припиненні конфлікту з Росією.

Кандидат на посаду наступного канцлера Німеччини заявив, що настав час підписувати мирний договір із Росією щодо України.

Минулого року Фрідріх Мерц, лідер правоцентристської опозиції, неодноразово наполягав на тому, щоб Берлін надав Україні більше військової допомоги, включаючи партію крилатих ракет великої дальності Taurus.

Однак напередодні він заявив, що віддав би перевагу перемир’ю.

«Ми повинні бачити, що відкриваємо можливості для того, щоб у якийсь момент покласти край цьому конфлікту», – заявив він в інтерв’ю громадській телерадіокомпанії ZDF.

Мерц також пом’якшив свої висловлювання про військову допомогу, відмовившись повторювати свої попередні вимоги про постачання ракет Taurus.

«Я підтримую рішення, які ухвалив уряд із цього питання. Я вважаю, що ми зробили замало і надто пізно. Я завжди казав, що на початку треба було зробити більше. Але зараз уже 23 червня 2024 року. Немає сенсу озиратися на два з половиною роки тому. Ми маємо дивитися вперед», — резюмував Мерц.

Поділитись