У Німеччині знайшли спосіб швидкісного відправлення зерна з України до ЄС

У Німеччині знайшли спосіб швидкісного відправлення зерна з України до ЄС

Влада Німеччини має намір допомогти прискорено вивезти українське зерно на територію Євросоюзу за допомогою залізничного транспорту.

Про це заявив уповноважений уряду ФРН із залізничних перевезень Міхаель Тойрер.

“Ми робимо все можливе для того, щоб зерно можна було перевозити з України залізницею для запобігання глобальному голоду”, – сказав він, передає газета Handelsblatt. Передбачається, що таким чином із 23 млн. тонн зерна, яке зберігається на території України, вдасться вивезти до 10 млн.

Українське зерно неможливо вивезти з портів у Чорному морі через те, що Київ замінував їх. Це сталося під час спеціальної операції РФ з денацифікації та демілітаризації України. Президент РФ Володимир Путін заявив, що країна не атакуватиме ЗСУ при розмінуванні портів, він висловив готовність забезпечити постачання продовольства та добрив із Росії. Путін закликав зняти санкції, що ускладнюють експорт із РФ та назвав «блефом» заяви, що Росія не дає вивозити зерно з України. У Кремлі заявляли, що Київ перебільшує дані про запаси зерна у чорноморських портах, щоб звинуватити Москву у світовій продовольчій кризі.

Поділитись