У «Нафтогазі» заявили про достатню кількість газу на зиму у підземних сховищах України

У «Нафтогазі» заявили про достатню кількість газу на зиму у підземних сховищах України

Голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко в ефірі телеканалу ICTV повідомив, що у підземних сховищах України достатньо газу для проходження опалювального сезону.

«Зараз у нас у сховищах нормальний обсяг газу. Не повинно бути проблем із проходженням зими. Ми маємо спокійно пройти зиму, щоб усім споживачам в Україні вистачило газу», – заявив він.

Водночас Вітренко зазначив, що в країні склалася складна ситуація з вугіллям, проте «Нафтогаз» у принципі може підстрахувати електрогенеруючі підприємства.

Раніше, 1 грудня, «Газпром» повідомив, що на даний момент Європа відібрала вже понад 18% запасів газу, закачаного в підземні сховища минулого літа, тоді як запаси в ПСГ України вже наближаються до позначки початку закачування. У компанії зазначили, що українські запаси газу опустилися нижче за показник минулого року на 38,7%, тобто на 10,3 млрд куб. м.

2 листопада колишній міністр закордонних справ країни Павло Клімкін повідомив, що зима буде вкрай складною для України. Він зазначив, що за поточних цін на енергоресурси країна не зможе пережити ще один опалювальний сезон.

20 жовтня національна федерація роботодавців України випустила заяву, в якій повідомила про катастрофічну ситуацію, що склалася на ринках енергетичних ресурсів країни. В організації зазначили, що у 2021 році різко зросла вартість енергоресурсів, внаслідок чого ціна на газ для українських підприємств виявилася у чотири-п’ять разів вищою, ніж у конкурентів.

Поділитись