У МЗС України повідомили про дату нової “нормандської зустрічі”

У МЗС України повідомили про дату нової “нормандської зустрічі”

Наступна зустріч лідерів “нормандської четвірки” може відбутися в квітні в Берліні, дата остаточно не узгоджена, повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

“В принципі, це очевидно: після Парижа – Берлін. Так це відбувалося і раніше … У квітні. Ну, жартома називалося 9 квітня, щоб не втратити жодного дня через чотири місяці. Але це, знову-таки, що не Біблія. Це може статися просто протягом квітня”, – сказав Пристайко в інтерв’ю агентству УНІАН, опублікованому в понеділок.

Раніше лідери країн “нормандської четвірки” (Німеччина, РФ, Україна і Франція) за підсумками зустрічі, що пройшла в 9 грудня в Парижі, прийняли комюніке. У документі підкреслено, що мінські угоди залишаються базисом для роботи в “нормандському форматі”, передбачено розведення сил до кінця березня 2020 року в трьох нових точках в Донбасі. Лідери “нормандської четвірки” також закликали забезпечити до кінця року режим припинення вогню в Донбасі. Крім цього, вони закликали контактну групу забезпечити обмін полоненими в Донбасі “всіх на всіх” до кінця року і надати Червоному Хресту “повний і безумовний доступ до всіх утримуваним особам”.

Поділитись