У МЗС Росії розповіли про знецінення російського рубля через санкції США

У МЗС Росії розповіли про знецінення російського рубля через санкції США

Перспектива обмежити конвертацію рубля як національної валюти і знову зробити його «дерев’яним» через Сполучені Штати є фантастикою, заявив глава департаменту економічного співробітництва МЗС Росії Дмитро Бірічевський.

За його словами, це може стати «вкрай екзотичним заходом».

Навряд чи щось подібне мало місце в історії. Та й складно уявити, яким чином це може бути реалізовано, — вважає дипломат.

При цьому він припустив, що можна спробувати заборонити будь-яким учасникам фінансового ринку певні операції в американській юрисдикції або з американськими компаніями, що відбувається часто. Проте Бірічевський наголосив, що якимось чином обмежити конвертованість рубля як російської національної валюти є фантастикою.

Раніше Бірічевський заявив, що Росія працює з партнерами для зниження частки долара у міжнародних розрахунках. За його словами, на взаєморозрахунки в національних валютах уже виходить переходити з низкою країн.

Він також назвав важливі елементи повсякденної роботи відомств економічного блоку та МЗС Росії, серед яких скорочення використання долара як у вітчизняних міжнародних резервах, так і у зовнішніх розрахунках. Увага зміщується на ринки капіталу, які є альтернативними американському. Крім того, у відносинах із основними торговими партнерами збільшується частка взаємних платежів у національних валютах, зазначив директор департаменту МЗС.

Поділитись