У МЗС РФ розповіли, хто може стати посередником у діалозі з Києвом

У МЗС РФ розповіли, хто може стати посередником у діалозі з Києвом

Москва підтримує посередництво Ватикану у врегулюванні конфлікту в Україні, заявив директор першого європейського департаменту МЗС РФ Олексій Парамонов.


За словами дипломата, Ватикан неодноразово доводив свою готовність сприяти миру та припиненню бойових дій в Україні.

“Ватиканське керівництво неодноразово заявляло про готовність надати будь-яке можливе сприяння для досягнення миру та припинення бойових дій в Україні. Ці заяви знаходять підтвердження на практиці. Підтримуємо відкритий та довірчий діалог з низки питань, що насамперед стосуються гуманітарної ситуації в Україні”, – цитує Парамонова ЗМІ.
Він зазначив, що ініціативи папи римського можуть виявитися затребуваними за певних обставин, оскільки він має великий авторитет.

“Всі ініціативи Святого престолу та папи Франциска, здатні привести до миру в Європі, сприймаються з великою повагою і, природно, можуть виявитися затребуваними у разі виникнення відповідних передумов”, – наголосив дипломат.
Проте Парамонов додав, що “в Україні ми маємо справу з людьми, яким чужі будь-які авторитети”.

“Ми неодноразово спостерігали, з якою легкістю та з яким цинізмом новоявлена ​​українська еліта в гонитві за миттєвою вигодою та у спробі утриматися при владі йде на порушення даних обіцянок та взятих на себе зобов’язань, вчиняє небезпечні провокації, жертвує безпекою громадян як України, так і Росії “, – резюмував дипломат.

Поділитись