У МВС України розповіли про незвичайні патрони, які використали під час замаху на Шефіра

У МВС України розповіли про незвичайні патрони, які використали під час замаху на Шефіра

Виконавець замаху на першого помічника президента України Сергія Шефіра використовував для стрільби патрони, які, ймовірно, виготовив кустарно.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко. За його словами, на місці злочину слідчі виявили два десятка відстріляних гільз від боєприпасів калібром 7,62 х 39.

«Такі не часто зустрінеш в нашій країні. Адже гільзи в ньому – виробництва Угорщини, але сам патрон – можливо, заново збирали в Німеччині. Купували старі угорські патрони, міняли порох, заново маркували як цивільний боєприпас, заново вставляли кулю», – розповів Шевченко.

При цьому він зазначив, що експерти тільки приступили до докладної балістичної експертизи, її результати будуть представлені правоохоронцями пізніше. «Але вже зараз очевидно, що боєприпаси обрані злочинцем прості і досить дешеві. Тобто це був хоч і не снайперський вогонь, але і не інсценування», – додав глава департаменту.

Невідомі скоїли замах на Сергія Шефіра вранці 22 вересня. Автомобіль чиновника розстріляли з автоматичної зброї, сам він не постраждав, проте водій потрапив в реанімацію з кульовими пораненнями. Мотиви злочинця поки залишаються неясними.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не знає, хто стояв за атакою. При цьому радник глави його офісу Михайло Подоляк припустив, що напад міг бути пов’язаний з боротьбою українського лідера проти олігархів.

Поділитись