У Москві заарештували президента ФСБ

У Москві заарештували президента ФСБ

У Москві заарештували президента Фонду сприяння безпеці (ТОВ ФСБ), в минулому співробітника спецслужби Андрія Першина, обвинуваченого в замаху на шахрайство в особливо великому розмірі.


За даними слідства, колишній співробітник держбезпеки намагався отримати від підприємця 24 мільйони рублів за рішення проблем, що виникли через неіснуюче кримінальне переслідування.

Підставою для порушення кримінальної справи проти Першина послужила заява в правоохоронні органи Сергія Меліна, гендиректора ТОВ «Лагуна», що займається орендою нерухомого майна. Порушено розповів Мелін, що стосовно нього оперативники поліції нібито мають намір направити матеріали перевірки в слідчі органи Балашихи для порушення кримінальної справи за фактом шахрайства із земельними ділянками та їх розкрадання. Після цього він запропонував посприяти тому, щоб силовики залишили його в спокої, і запросив за це 24 мільйони рублів.

Мелін був добре знайомий з паном Першиним, однак не повірив його словам і звернувся в ФСБ. Подальші переговори проходили під контролем співробітників спецслужби. Суд заарештував президента фонду на два місяці.

Поділитись