У Молдові вандали осквернили військове поховання радянських солдатів

У Молдові вандали осквернили військове поховання радянських солдатів

Вандали осквернили меморіальний комплекс і військове поховання радянських солдатів біля села Руська в Молдові, повідомив глава Національного координаційного комітету “Перемога” Олексій Петрович.


Раніше посольство Росії неодноразово висловлювало стурбованість актами вандалізму, пов’язаними з оскверненням або руйнуванням пам’ятників радянським солдатам.

“Вандали осквернили меморіальний комплекс біля села Руська Хинчештського району, зведений на честь воїнів 161-го стрілецького полку 95-ї Молдавської стрілецької дивізії. Відразу хочу звернути увагу правоохоронних органів, і це буде позначено в заяві в прокуратуру, що даний військово-історичний об’єкт є військовим похованням”, – написав Петрович на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що на території меморіального комплексу поховані солдати 95-ї Молдавської стрілецької дивізії, яка “зустріла ворога на державному кордоні 22 червня 1941 року« і захищала Молдову до кінця липня 1941 року, борючись проти румуно-німецьких фашистських військ. Представники комітету “Перемога” мають намір погодити з місцевою адміністрацією заходи усунення слідів вандалізму і приведення меморіалу в гідний вигляд.

У грудні минулого року парламент Молдови посилив покарання за осквернення могил, злочинцям може загрожувати адміністративне або кримінальне покарання. У першому випадку вони ризикують отримати штраф у розмірі до 105 доларів. У другому випадку зловмисникові може загрожувати покарання у вигляді штрафу в розмірі до 2750 доларів, також він може отримати покарання у вигляді громадських робіт або позбавлення волі на строк до двох років.

Поділитись