У Молдові рух автобусів практично заблоковано через страйк

У Молдові рух автобусів практично заблоковано через страйк

Міжміське автобусне сполучення в Молдові сьогодні виявилося практично заблокованим через страйк приватних транспортних компаній.

Як розповів агентству глава Асоціації роботодавців автомобільних перевізників Олег Алекса, транспортники не згодні з рішенням влади на час пандемії обмежити максимальне число пасажирів в салоні громадського транспорту до 50% від числа сидячих місць. У страйку, за словами співрозмовника агентства, приймає участь весь приватний транспорт, тобто близько 2500 автобусів і мікроавтобусів.

Перш за все, мова йде про транспорт, що обслуговує міжміські рейси. Крім того, сьогодні на роботу не вийшли водії мікроавтобусів, що обслуговують близько 30 рейсів в Кишиневі. При цьому в столиці дефіцит транспорту не відчувається так гостро, так як міська влада заздалегідь збільшили кількість одиниць муніципального транспорту на маршрутах.

Минулого тижня Національна надзвичайна комісія громадського здоров’я ввела в Молдові обмежувальні заходи через погіршення епідемічної ситуації. Так, максимальне число пасажирів в громадському транспорті не повинно перевищувати половини від кількості посадочних місць, причому як у випадку з міськими, так і з міжміськими перевезеннями. Мер Кишинева Іон Чебан став одним з тих, хто вважав це рішення надмірним і закликав переглянути його.

Поділитись