У Мюнхені стартує 55-та безпекова конференція

У Мюнхені стартує 55-та безпекова конференція

У Німеччині сьогодні, 15 лютого, розпочинається щорічна, 55-та, Мюнхенська конференція з міжнародної безпеки. Вона триватиме до 17 лютого.


Очікується, що участь у ній візьмуть 35 глав держав і урядів, майже 80 міністрів закордонних справ і оборони, а також близько 600 експертів з політики безпеки, представників ділових і наукових кіл.

Серед головних тем конференції – майбутнє європейської політики в галузі оборони, відносини Заходу і Росії, конфлікти на Близькому Сході, роль Китаю в світі.

Зокрема, у межах заходу планується обговорити, зокрема, доповідь під назвою “Великий пазл: хто добере частини?”.

Також учасники конференції обговорять проблему регіонів нестабільності, зокрема ситуацію на сході України, можливість введення на Донбас миротворчої місії ООН та становище там цивільного населення, а також свободу судноплавства у Чорному морі.

Крім того, учасники обговорять проект газопроводу “Північний потік-2”, який зараз є темою №1 у сфері енергетичної безпеки в Європі.

У рамках форуму заплановані десятки заходів, виступів і панельних дискусій.

До Мюнхена також приїде президент України Петро Порошенко, який пообіцяв під час свого виступу оприлюднити докази втручання Росії в українські вибори. Його виступ очікується 16 лютого о 17:00.

Водночас низка світових лідерів відмовилися від участі в форумі. Йдеться, зокрема, про президентів США, Франції та Білорусі, а також про прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху.

За даними ЗМІ, 15 лютого до Мюнхена також прибула велика кількість російських журналістів, а також скандальний російський пропагандист Євген Попов.

Поділитись