У Міжнародний день праці половина українців планують відпочивати вдома

У Міжнародний день праці половина українців планують відпочивати вдома

Майже половина (48,1%) опитаних громадян України сказали, що 1 травня для них є днем боротьби трудящих за свої права. Одночасно із цим майже половина (45,2%) респондентів планують у цей день відпочивати вдома.

Такі результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус», проведеного дослідницькою компанією «Active Group» у квітні 2021 року.

Говорячи про своє ставлення до 1 травня, 48,1% українців погодились із тим, що для них ця дата є днем боротьби трудящих за свої права, 31,1% – із тим, що це міжнародне свято. Для 18,6% це застаріле радянське свято, для 17,2% – просто вихідний день, для 11,2% – привід привітати родичів та друзів, для 11% – свято весни. Приводом попрацювати на землі або зайнятись хатніми справами 1 травня вважають 5,5% українців, а для 3,3% цей день не вирізняється з-поміж інших. Не визначились із своїм ставленням до 1 травня 1,5% громадян. 

Майже половина (45,2%) українців сказали, що протягом травневих свят планують відпочивати вдома, а 23,1% – працюватимуть на роботі. 19% займатиметься хатніми справами, 17,5% – зустрінуться із близькими та друзями, 11,6% – працюватимуть на землі. 11% опитаних планують під час травневих свят займатись своїм хобі, 7,8% – мають у планах подорож у межах України. За кордон збираються 5,6% респондентів. Не визначились із своїми планами на травневі свята 2,4% громадян.

Повну презентацію із результатами дослідження можна завантажити за посиланням.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 24-25 квітня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем). Географія: вся територія України за виключенням окупованих регіонів. Загалом опитано 1200 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном України та типом населеного пункту (місто/село). Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

Поділитись