У мережі порівняли ціни на продукти в Києві та Донецьку

У мережі порівняли ціни на продукти в Києві та Донецьку

У мережі порівняли ціни на продовольство в Києві і самопроголошеній Донецької Народній Республіці.

Відеоблогер закупив однаковий набір продуктів і прийшов до висновку, що в цілому кияни платять за їжу більше жителів Донецька. Виявилося, що споживачі зі столиці України переплачують за овочі та свинину, але економлять на молочних продуктах і яловичині.

У список продуктів в основному увійшли овочі, фрукти, м’ясо, хліб, а також молочні продукти. Як виявилося, хліб киянам обходиться дешевше приблизно на один рубль. У Києві він коштує 11,5 гривні (29 рублів), в той час як в Донецьку – 11,81 гривні (30 рублів). Сметана теж вигідніше купувати в столиці України, і різниця вже більш істотна і складає близько 10 гривень (25,5 рубля).

Але є і продукти, які в супермаркетах Києва коштують дорожче. Наприклад, помідори, картопля і апельсини в Донецьку продають дешевше. За кілограм томатів в Києві доведеться віддати 80 гривень (204 рубля), а в столиці ак званої ДНР – 76 гривень (195 рублів). Різниця на цитруси ще більше: за кілограм апельсинів в Донецьку потрібно заплатити близько 30 гривень (75 рублів), в той час як в Києві – 37 гривень, що еквівалентно 94 рублям. При цьому огірки та болгарський перець в київських магазинах можна купити на кілька гривень дешевше.

Ціни на м’ясо залежать від його виду. Так, за 100 грам яловичого філе в Донецьку потрібно віддати 47,5 рубля (18,7 гривні) проти 18 гривень в Києві (45,7 рубля). Однак корейка свиняча обійдеться дешевше жителям самопроголошеної республіки – 10,2 гривні за 100 г (25,9 рубля). Киянам доведеться заплатити 14,9 гривень (37,8 рубля).

Поділитись