У М’янмі звинуватили Фонд Сороса у фінансуванні масових заворушень

У М’янмі звинуватили Фонд Сороса у фінансуванні масових заворушень

Американський Фонд Сороса причетний до фінансування заворушень в М’янмі, заявив в інтерв’ю ЗМІ офіційний представник військових властей генерал Зо Мін Тун.


За його словами, учасники протесту в М’янмі “давно мають підтримку і забезпечення із західних країн”, за допомогою яких в країну контрабандою завозиться зброя і передається в руки демонстрантів.

“Головне питання – звідки вони отримують гроші, щоб купити все необхідне для створення бомб. А гроші вони отримують від Фонду Сороса (НКО Open Society Myanmar). Він давно в нашій країні в банках під виглядом гуманітарної допомоги зберігає велику кількість грошей в доларах. Цікаво , що на початку лютого хтось зняв з банківського рахунку фонду Сороса дуже великий обсяг грошей. з якою метою – незрозуміло, де ці гроші зараз – незрозуміло. Ми вважаємо, що ці гроші і є джерело для перетворення протестуючих в терористів. Фонд Сороса зберігав ці гроші в одному нашому місцевому банку. Це не такий великий банк, маленький комерційний банк для розвитку малого бізнесу. Там вони зберігали п’ять мільйонів доларів. Частина з них – півтора мільйона – 8 лютого представник фонду в нашій країні зняв в місцевій валюті. Це досить велика сума”, – сказав генерал Зо мін Тун.

За його словами, це тільки одне джерело, про яке знають військова влада. “Можуть бути й інші. Може бути на території нашої країни, а може бути у сусідів”, – зазначив він.

Поділитись