У М’янмі поліція і військові відкрили вогонь для розгону протестувальників

У М’янмі поліція і військові відкрили вогонь для розгону протестувальників

У місті Мандалай в М’янмі протестуючих намагалися розігнати стріляниною.

Про це 15 лютого повідомив портал Frontier Myanmar. «Поліція і солдати без розбору стріляють, щоб розігнати протести в Мандалаї на 26-й і 82-й вулицях. Журналіст Frontier каже, що вони стріляють по домівках, кількість жертв на даний момент невідомо», – повідомляє портал в Twitter.

Уточнюється, що багатьох демонстрантів заарештували.

У М’янмі 1 лютого сталася військовий переворот, в ході якого державну владу передали в руки головнокомандувача Збройних сил М’янми генералу Мін Аунг Хлайну. Президент країни Вин Мьин і державний радник Аун Сан Су Чжі було затримано. Цей крок був зроблений після декількох днів ескалації напруженості між урядом і військовими, що не визнали підсумки виборів у листопаді в країні.

Організатори перевороту оголосили надзвичайний стан в країні терміном на один рік. Протестуючі вийшли на вулиці із закликами до відновлення громадянського уряду при Аун Сан Су Чжі і поверненню до демократичних реформ.

Арешт держрадника Аун Сан Су Чжі продовжено до 17 лютого.

Після державного перевороту в М’янмі майже повністю відключили інтернет. 12 лютого військові, озвучивши ідею про «будівництво нової демократичної держави», помилували понад 23 тис. ув’язнених.

У зв’язку з ситуацією в країні адміністрація США повідомила про введення адресних санкцій відносно учасників перевороту і про блокування для них доступу до знаходяться в США засобам їх країни в розмірі $ 1 млрд.

Поділитись