У Львові судитимуть працівників поліції

У Львові судитимуть працівників поліції

Прокуратура Львівської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу Управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції у Львівській області та старшого оперуповноваженого цього ж управління.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області, пише dailylviv.com.

«Обвинувачені у січні цього року незаконно зберігали, перевозили з метою збуту та продали львів’янину наркотичний засіб «героїн» у особливо великих розмірах. За такі «послуги» один із правоохоронців вимагав та отримав 6,5 тисячі доларів та 16 тисяч гривень. За ці кошти працівник поліції обіцяв не притягати особу до кримінальної відповідальності за незаконні дії, пов’язані з наркотичними засобами», – йдеться у повідомленні.

«Такі дії одного із зловмисників кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, а іншого – за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України», – поінформували також у прокуратурі.

«У разі доведення вини фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років та конфіскація майна. Досудове розслідування здійснювалось слідчими УСБУ у Львівській області за оперативного супроводу Львівського управління ДВБ НП України», – повідомили також у прокуратурі.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись