У Львові працівник банку незаконно заволодів коштами клієнтів на 280 тис. грн.

У Львові працівник банку незаконно заволодів коштами клієнтів на 280 тис. грн.

У Львові судитимуть працівника банку, який незаконно заволодів коштами клієнтів на понад 280 тис грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом Львівської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування стосовно львів’янина, який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.2,3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.ч.1,2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку), ч.ч. 1,2 ст.200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК України.

Встановлено, що працівник банку упродовж листопада 2017 – квітня 2018 року використовував свій електронний підпис та вносив неправдиві відомості у автоматизовану банківську систему для отримання коштів з рахунків 16 клієнтів. Крім цього, чоловік формував та підписував від імені клієнтів банку, проте без їх згоди, заяви на видачу готівки. Таким чином зловмиснику вдалось привласнити 281 тис грн.

Під час досудового розслідування до вказаної особи застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.  Крім цього, з метою відшкодування заподіяної шкоди, на його майно накладено арешт.

Банк заявив до обвинуваченого позов на суму заподіяних цим злочином збитків.

Кримінальне провадження перебуває на розгляді у Залізничному районному суді м. Львова. Максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, – до 8 років ув’язнення.

Поділитись