У Луганську студента увʼязнили на шість років за проукраїнські погляди

У Луганську студента увʼязнили на шість років за проукраїнські погляди

Бойовики ОРЛО майже рік тому незаконно позбавили волі Сергія Русинова, студента з проукраїнськими поглядами.

Про це повідомляє УНН з посиланням на “Східну правозахисну групу” у Facebook. Він не внесений до списків на обмін – про нього мало хто знає, але хлопець щиро вірить і підтримує Україну, зазначила група.

За даними групи, студента другого курсу коледжу культури та мистецтв затримали 24 серпня 2018 року в Луганську.

“Сергія затримали за статтею 244 так званого кодексу “ЛНР” – організація діяльності терористичної групи. За словами так званих слідчих МДБ “ЛНР”, Сергій є організатором проукраїнської терористичної групи й активно дотримується проукраїнської позиції”, – йдеться в повідомленні.

Так, що так званий суд “ЛНР” засудив Русинова на шість років позбавлення волі й запроторив до Словʼяносербської колонії №60.

За інформацією Східної правозахисної групи, хлопець просто був активним користувачем у соціальних мережах і лайками підтримував проукраїнські пости. Також повідомляється, що він не внесений до списків на обмін – “про нього мало хто знає, але хлопець щиро вірить і підтримує Україну”.

У зв’язку з цим правозахисники закликають керівництво країни вимагати від окупантів списки громадян України з-поміж жителів ОРДЛО, затриманих з травня 2014 року дотепер, які зараз перебувають у місцях позбавлення волі на непідконтрольних Україні територіях.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись