У Лос-Анджелесі зафіксована найвища температура за весь час спостережень в місті

У Лос-Анджелесі зафіксована найвища температура за весь час спостережень в місті

Температура в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія) досягла в неділю 49,4 градуса Цельсія. Як повідомила Національна метеорологічна служба США, це найвищий показник за всю історію спостережень в місті.


Рекорд був зафіксований після полудня за місцевим часом в північно-західному районі Лос-Анджелеса. Попередній максимум в місті спостерігався 22 липня 2006 року. Тоді температура підвищилася до 48,3 градуса Цельсія.

Як підкреслили метеорологи, 49,4 градуса Цельсія – це найвища температура, яку фіксували не тільки в місті Лос-Анджелес, але і в однойменному окрузі, на території якого він знаходиться, а також в декількох сусідніх округах. Представники служби допустили, що температура продовжить підвищуватися. В даному районі незабаром можуть бути встановлені нові рекорди, йдеться в заяві.

Оператори електромережі Каліфорнії в неділю попередили про можливість масових відключень енергії на території штату через аномальну спеку. Без електропостачання протягом доби на час можуть залишитися до 9 млн осіб. Згідно з оцінками агентства Bloomberg, мова може йти про наймасштабніший в історії штату віяловому відключенні електрики.

Поділитись