У ЛНР і ДНР першу партію вакцини “Супутник V” очікують на початку 2021 року

У ЛНР і ДНР першу партію вакцини “Супутник V” очікують на початку 2021 року

Перша партія вакцини від коронавірусу Супутник V очікується в самопроголошеній Луганській Народній Республіці в січні 2021 року, заявив глава ЛНР Леонід Пасічник.


Раніше міністр охорони здоров’я ЛНР Наталія Пащенко заявила, що ЛНР обговорює з Російською Федерацією питання поставок в республіку вакцини від коронавирусной інфекції COVID-19. За оприлюдненими даними мінохоронздоров’я ЛНР, з початку пандемії в республіці було виявлено 2108 випадок COVID-19, 174 людини померли.

“Ми звернулися до Російської Федерації з проханням надати республіці вакцину від COVID-19, і нас в черговий раз почули і підтримали. Перша партія Sputnik V в республіці очікується в січні 2021 року”, – йдеться в заяві глави ЛНР.

Пасічник підкреслив, що навіть в умовах пандемії, Київ перешкоджає міжнародним організаціям надавати допомогу ЛНР, не пропускаючи на територію республіки гуманітарні вантажі.

“Протягом всього року з Росії регулярно велися поставки необхідного нам медичного обладнання та медикаментів, що дозволило забезпечити контроль епідеміологічної ситуації”, – доповнив голова республіки.

Можливість провакцинуватися від коронавірусу в самопроголошеній Луганській Народній Республіці в першу чергу отримають працівники сфери охорони здоров’я, а також окремі категорії працівників правоохоронних органів, заявив Леонід Пасічник.

“Першочергове можливість вакцинації буде надана категоріям, які перебувають в особливій зоні ризику захворіти, а саме працівникам сфери охорони здоров’я, а також окремим категоріям працівників правоохоронних органів”, – йдеться в заяві глави ЛНР.

Поділитись