У Києві відремонтували 32 світлофорні об’єкти з дотриманням принципів безбар’єрності

У Києві відремонтували 32 світлофорні об’єкти з дотриманням принципів безбар’єрності

На світлофорних об’єктах під час будівництва та реконструкції виконують пониження бордюрів, облаштовують тактильну плитку та встановлюють пристрої звукового супроводу.

Про це повідомляє директор комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» (ЦОДР) Олександр Міщенко.  

«У 2024 році відремонтували 32 світлофорні об’єкти з урахуванням принципів безбар’єрності. Окрім цього, для безпечного переходу дороги, зокрема, для кращого орієнтування людей з порушеннями зору, на 40 перехрестях і пішохідних переходах встановлено пристрої звукового супроводу. Наразі в Києві такими пристроями вже обладнані 298 світлофорних об’єктів», — сказав Міщенко. 

 За його словами ЦОДР у співпраці з КК «Київавтодор» облаштовує дублюючі пішохідні переходи для зручності маломобільних груп. Підземні та надземні переходи дублюють наземними, де це дозволяють державні стандарти та будівельні норми.  

Окрім цього, у столиці створюють смуги для руху громадського транспорту, що дають йому змогу пришвидшити рух та уникати заторів. У місті вже впроваджено 44 такі смуги та ведуться роботи щодо облаштування ще 26. 

Також комунальники займаються розвитком веломережі. Наразі розроблено 159 км велосмуг, які розташовуються на проїжджій частині дороги та відокремлюються від автомобілів окремою смугою. Впровадження велосмуг виконується під час поточного чи капітального ремонту дороги.

Поділитись