У Києві на ремонт закриють частину синьої гілки метрополітену

У Києві на ремонт закриють частину синьої гілки метрополітену

У Києві на ремонт закриють частину синьої гілки метрополітену.

Про це передають у КМВА.

З 9 грудня закриють рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» на Оболонсько-Теремківській лінії для ремонту перегінного тунелю. Поїзди на лінії курсуватимуть лише між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська».

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Водночас станції метро «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки» продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

У Київському метрополітені наголосили, що зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро — це вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів. Зокрема, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з’явився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

Водночас для перевезення пасажирів на закритій частині гілки метрополітену передбачені дублюючі маршрути наземного транспорту від «Теремків» до «Либідської».

Поділитись