У Кривому Розі затримали групу вимагачів

У Кривому Розі затримали групу вимагачів

У Кривому Розі поліцейські затримали групу вимагачів. Четверо осіб вимагали від місцевого мешканця 50 тисяч доларів США. Зловмисники «тероризували» чоловіка та його родичів, погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна. Про це виданню Newformat.info розповіли у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

“Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, слідчі Криворізького відділу поліції Нацполіції за процесуального супроводження Криворізької місцевої прокуратури та силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали чотирьох жителів міста Кривий Ріг, які вимагали кошти з потерпілого. Організатором злочинної групи виявися 44-річний мешканець Кривого Рогу. Заручившись підтримкою «однодумців», котрі вже мали досвід перебування в місцях позбавлення волі, затриманий та його спільники залякували громадян. Зокрема протягом місяця, вчиняючи фізичний вплив та психологічний тиск, шляхом підпалу вхідних дверей помешкання, підкладанням поховального вінка, адресованого потерпілому, вимагали з останнього грошові кошти у сумі 50 тисяч доларів США”, – йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження було задокументовано їхню злочинну діяльність.

У вівторок, 16 червня, під час одержання зловмисниками частини від обумовленої суми – 10 тисяч доларів США, усіх чотирьох було затримано правоохоронцями.

Наразі організатор та його спільники затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вчинення кримінального правопорушення їм повідомлено про підозру за ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 3-х до 7-ми років із конфіскацією майна.

 

Поділитись