У Кривому Розі сотні гірники оголосили страйк під землею

У Кривому Розі сотні гірники оголосили страйк під землею

У Дніпропетровській області на Криворізькому залізорудному комбінаті (КЗРК) гірники шахти «Батьківщина» підтримали колег з шахти “Жовтнева”, які п’яту добу протестують під землею, і теж почали підземну акцію протеста.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці в Facebook в понеділок, 7 вересня.

Спочатку Волинець поінформував про 84 страйкуючих гірників, але пізніше повідомив, що до них приєдналися ще 130 осіб, і загальне число протестуючих досягло 214 осіб.

За його словами, вимоги солідарні зі страйкарями шахти «Жовтнева»: підвищення зарплат, поліпшення умов праці, повернення пільгового стажу за списками 1,2, припинення порушень при атестації

Волинець додав, що працівники шахти «Батьківщина» брали активну участь в мітингах на підтримку підземних протестуючих на шахті «Жовтнева».

Також, за словами Волинця, про протестні настрої в трудових колективах повідомляють працівники інших підприємств Кривого Рогу та регіону.

«Є інформація, що інші працівники шахт КЗРК: «Батьківщина», «Жовтнева», «Гвардійська» і «Тернівська» – готуються до проведення італійського страйку. Тобто не виконуватимуть суміжну роботу, яка не буде оплачуватися, що не приступати до роботи в разі порушення на підприємстві правил техніки безпеки охорони праці, в разі несправності обладнання», – додав він.

Поділитись