У Криму знову обшуки. Трьох кримських татар затримали

У Криму знову обшуки. Трьох кримських татар затримали

Обшуки у трьох домівках кримських татар російська ФСБ провела у селищі Октябрьскоє в анексованому Криму. Про це повідомляє “Кримська солідарність” у Facebook.


Учетвер вранці з обшукали помешкання Емірусеінова Решата і його сина Рустема, Арсена Абхаірова та Абдулганієва Іззетова й його сина Ескендера.

Як з’ясувалося, щодо Арсена Абхаірова, Ескендера Абдулг’анієва і Решата Емірусеінова порушено кримінальні справи за підозрою в організації та участі в діяльності забороненої в Росії організації “Хізб ут-Тахрір”.

Арсена Абхаірова, Ескендера Абдулг’анієва й Рустема Емірусеінова (сина Решата Емірусеінова) повезли в управління ФСБ в Сімферополь.

Матері Арсена Абхаірова викликали “швидку допомогу”, але лікарів до неї не пропустили.

До будинку Емірусеінова також викликали “швидку допомогу”.

69-річний вирішать Емірусеінов – активний учасник кримськотатарського руху.

У серпні 2017 року він вийшов з одиночним пікетом на підтримку Сервера Караметова. На його плакаті було написано: “Путін, наші діти – не терористи і не екстремісти”. Пізніше став відвідувати зустрічі “Кримської солідарності”, в ході яких відкрито виступав з позицією незгоди з тиском на кримських татар у Криму.

Після окупації півостова в 2014 році Росія постійно проводить обшуки в тих, хто вважає Крим українським. Під пильною увагою російської ФСБ – кримські татари.

Поділитись