У Кремлі висловили власну позицію Росії щодо членства України в ЄС

У Кремлі висловили власну позицію Росії щодо членства України в ЄС

Україна зараз навряд чи зможе вступити до Євросоюзу без згоди НАТО як “старшого партнера”.

Таку думку висловив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв у своєму телеграм-каналі. Він констатував, що Україна хоче в ЄС “давно і щиро”, а останнім часом захотіла туди “дужче за минуле”.

“І все б нічого. Наша позиція українцям відома: якщо є таке бажання, вступайте, була б честь запропонована. І начебто європейці тепер теж дуже захотіли Україну. Тільки є одна заковика: досвід останніх років із Чорногорією та Македонією свідчить, що вхід до ЄС відбувається не інакше, як через НАТО”, – зазначив Медведєв.

Він нагадав, що це взаємозалежні організації, а “європейською, політкоректно кажучи, партнери”. При цьому, продовжив він, у НАТО “Вашингтон головний”, а сам альянс у відносинах з ЄС – “старший партнер, більш зрілий, 1949 року народження, на відміну від ще юного, 30-річного Євросоюзу”.

“Тому Брюсселем загалом теж командує Вашингтон, хоча Брюссель і не любить у цьому визнаватись. А тому питання: як вступити до ЄС без членства в НАТО? Без згоди старшого партнера та заходу до головного… альянсу. Відповіді немає. Сьогодні, виходить, ніяк “, – резюмував заступник глави Радбезу РФ.”

Поділитись