У Кремлі відреагували на заяву Зеленського щодо Криму

У Кремлі відреагували на заяву Зеленського щодо Криму

У Кремлі розцінюють слова президента України Володимира Зеленського про те, що повернення Криму – мета та філософія України як пряму загрозу на адресу Росії, повідомив прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

«Взяти вчорашні висловлювання щодо російської проблематики. Виступаючи у парламенті, Зеленський говорив, що повернення Криму має стати головною метою та філософією України. Тобто, фактично, ми бачимо це як пряму загрозу, висловлену на адресу Росії», – наводить його слова ЗМІ.

Пєсков зазначив, що у Кремлі аналізують виступи Зеленського з російської проблематики.

«Ми загалом бачимо досить, мабуть, навіть агресивну, можна сказати, риторику з боку української влади. Ми бачимо підвищення інтенсивності провокаційних процесів на лініях дотику. Ми аналізуємо, звичайно, висловлювання президента Зеленського», – запевнив він.

Він також наголосив, що київський режим має намір використати всі можливості, щоб посягнути на російський Крим. «Звичайно, подібне формулювання означає, що київський режим має намір використовувати будь-які, всі наявні можливості, включаючи силові, для того, щоб посягнути на російський регіон. Саме так ми схильні це сприймати», – вважає Пєсков.

За словами речника російського лідера, ймовірність військових дій на південному сході України висока.

«Ймовірність війни на Донбасі? Імовірність воєнних дій в Україні, як і раніше, висока. Це, як і раніше, предмет особливої ​​стурбованості та стурбованості для нас», – відповів він на відповідне запитання.

У середу під час щорічного звернення до Верховної Ради Зеленський заявив, що «повернення» Криму має стати головною метою та філософією України. Президент України стверджує, що нинішній київський режим бореться не за гектари, а за своїх громадян на півострові.

Поділитись