У Кремлі назвали мету переговорів Путіна та Байдена

У Кремлі назвали мету переговорів Путіна та Байдена

Незважаючи на негативне тло з американського боку, Москва націлена на діалог, заявив прес-секретар президента Дмитро Пєсков.


“На цьому ґрунтується дипломатична думка президента Путіна. Він готовий до розмови, але розмова має бути взаємоповажною і в розмові партнери все-таки повинні враховувати інтереси та стурбованості один одного”, – сказав він журналістам.

При цьому представник Кремля зазначив, що російський лідер спілкується “не на емоціях, а, виходячи з національних інтересів”.

“Така кількість качок публікується у ЗМІ, вкидах і так далі. Ми загалом бачимо, що напруженість зростає в риториці, але все-таки ми закликаємо тут тверезість розуму зберігати”, – додав Пєсков.

У Москві не чекають жодних проривів, а відносяться до майбутнього заходу як до робочої розмови у складний період.

“Ескалація напруженості в Європі зашкалює, вона є екстраординарною, і, звичайно, це потребує особистого обговорення на найвищому рівні”, – пояснив прес-секретар. Проте лідери налаштовані на поліпшення ситуації.

“Очевидно, що якщо два президенти йдуть на розмову, вони все-таки націлені на обговорення питань, а не мають на увазі починати справу в глухий кут. Що стосується російської сторони, неодноразово Путін говорив, що ми шукаємо хороших, передбачуваних відносин зі Сполученими Штатами” , – наголосив Пєсков.

Поділитись