У Колумбії в ході бомбардування загинули п’ять повстанців

У Колумбії в ході бомбардування загинули п’ять повстанців

Колумбійські військові ліквідували п’ять членів колишньої повстанської організації “Революційні збройні сили Колумбії” в ході бомбардувань в департаменті Какета на півдні країни.

Про це повідомило агентство EFE з посиланням на військових.

“Військові підрозділи з місця повідомляють, що на цей момент відомо про смерть п’яти передбачуваних членів цієї структури в ході проведених операцій”, – наводить агентство витяг з заяви військових.

За даними EFE, мова йде про членів угруповання, яку очолює один з лідерів РЗСК Іван Маркес. У серпні 2019 року на відеохостингу YouTube з’явився запис його виступу, в ході якого він оголосив про намір частини колишніх повстанців повернутися до збройної боротьби.

Збройний конфлікт між владою Колумбії і РЗСК почався в 1960-х роках. За цей час його жертвами стали понад 200 тис. Чоловік, кілька мільйонів перетворилися на біженців. 24 листопада 2016 року в Гавані представники уряду Колумбії та РЗСК підписали угоду про припинення конфлікту. Після роззброєння бойовиків під контролем міжнародної моніторингової місії під егідою ООН на базі повстанської організації була створена політична партія.

Поділитись