У КНДР назвали військові навчання США з Південною Кореєю «репетицією ядерної війни»

У КНДР назвали військові навчання США з Південною Кореєю «репетицією ядерної війни»

Молодша сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, Кім Е Чжон, розповіла про «божевільних» навчаннях США з Південною Кореєю.

Про це з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) повідомляє ЗМІ.

Заступник завідувача відділом Центрального Комітету Трудової партії зазначила, що США, форсуючи проведення подібних заходів в такий «чутливий» час для Корейського півострова, руйнують мир в регіоні. Вона підкреслила, що ці навчання є «репетицією ядерної війни».

США і Південна Корея відпрацьовують плани операції, щоб ще більше ідеально нанести превентивний удар по КНДР, підкреслила Кім Е Чжон. За її словами, спільні навчання є самим концентрованим виразом ворожої політики США проти Північної Кореї. Молодша сестра північнокорейського лідера додала, що Вашингтон і Сеул неодмінно зіткнуться з «ще більш серйозною загрозою безпеці», так як ігнорують попередження Пхеньяну.

Відзначається, що, за даними південнокорейських ЗМІ, спільні навчання двох країн пройдуть з 16 по 26 серпня в вигляді комп’ютерної симуляції без реальних тренувань.

Раніше стало відомо, що КНДР і Південна Корея відновлять лінії зв’язку між двома країнами. Президент Республіки Корея Мун Чже Ін і лідер КНДР Кім Чен Ин також домовилися сприяти відновленню довіри і зміцнення двосторонніх відносин.

Влітку 2020 року відносини між двома країнами загострилися через відправку антипхеньянськими активістами в Південній Кореї пропагандистських листівок і матеріалів на територію Півночі. 9 червня ЦТАК повідомило про повний розрив всіх ліній зв’язку з Півднем, в тому числі військовими каналами та спеціальної лінії між вищим керівництвом двох країн. 16 червня 2020 року Північна Корея підірвала саме координаційне бюро у промисловому комплексі Кесон. З тих пір відносини залишалися напруженими.

Поділитись