У Китаї звинуватили Лондон у спробах зіткнути КНР та НАТО

У Китаї звинуватили Лондон у спробах зіткнути КНР та НАТО

Заклики до Північноатлантичного альянсу, що прозвучали від міністра закордонних справ Великобританії Ліз Трасс, ставати «більш глобальним» є все більш наполегливими спробами Лондона розширити межі відповідальності організації.

Про це у своїй редакційній статті пише китайський ресурс Global times.

У китайській редакції звернули увагу, що ремарка британської чиновниці прозвучала якраз у той час, коли всередині НАТО обговорюються нові завдання блоку. У тому числі йде дискусія щодо того, як реагувати на «загрозу в сфері безпеки», що виходить з Індо-Тихоокеанського регіону.

Тема присутності НАТО в Азії різко загострилася з початку російської спецоперації в Україні. Західні політики наполегливо взялися пов’язувати українську ситуацію з Тайванем, намагаючись розігрувати цю «карту» для стримування Китаю.

У цьому питанні Великобританія виявила особливу активність. Частково це можна пояснити тим фактом, що британські політики дозволяють собі більше агресивності у висловлюваннях, аніж представники США чи Євросоюзу, пише газета. Більше того, у ряді випадків риторика Лондона стала набувати відверто зверхнього і зарозумілого характеру і стала нагадувати підходи Британської імперії, «над якою ніколи не заходило сонце».

Поділитись