У Китаї вперше з липня не зафіксували нових випадків COVID-19

У Китаї вперше з липня не зафіксували нових випадків COVID-19

За минулу неділю, 22 серпня, в Китаї не зареєстровано нових випадків інфікування COVID-19 всередині країни.

Про це 23 серпня повідомили в Державному комітеті охорони здоров’я КНР.

Неділя стала першим днем ​​з липня, коли всередині країни не був виявлений випадок коронавірусу. Це дає підставу вважати, що спалах коронавируса, що почалася в кінці липня, скоро припиниться, пише Reuters.

Новий спалах в Китаї був зафіксований в аеропорту китайського міста Нанкін. Там захворіли 1200 осіб. Спалах був зосереджений в містах Нанкін і Янчжоу в провінції Цзянсу, недалеко від фінансового центру Шанхая.

Через нові випадки COVID-19 влади КНР прийняли жорсткі заходи по боротьбі з хворобою: були проведені мільйони тестів, носіїв інфекції ізолювали.

7 серпня, в китайському місті Нанкін 15 посадових осіб покарали за допущену ними спалах коронавируса в місцевому аеропорту. У число потрапили під рестрикції увійшли в тому числі віце-мер Нанкіна Ху Ваньцзінь, якого оштрафували за неефективне виконання обов’язків з контролю за епідемією. Отримав покарання також глава місцевої комісії з охорони здоров’я Фан Чжун’ю – його зняли з посади за неякісну роботу і винесли «серйозне попередження».

В результаті розслідування було затримано заступника гендиректора компанії Eastern Airports Ван Чао. Ця організація займається контролем за зараженнями в аеропорту.

Поділитись