У Китаї попередили США через ситуацію в Україні

У Китаї попередили США через ситуацію в Україні

Політика Вашингтона щодо Києва є відображенням переслідуваних США «егоїстичних геополітичних цілей», при цьому американська влада повинна пам’ятати, що «гравець з вогнем обов’язково обпалиться», пише в газеті Global Times китайський оглядач Сінь Пін.

За його словами, у 2014 році екс-держсекретар США Генрі Кісінджер писав, що Україна має стати мостом між Сходом і Заходом, а не «форпостом сторін, що протистоять один одному». А «архітектор американської стратегії стримування СРСР» Джордж Кеннан, у свою чергу, ще в 1998 році висловлював своє невдоволення розширенням НАТО, назвавши це «початком нової холодної війни» і передбачивши, що Росія «згодом реагуватимуть на це все негативніше».

«Очолювана США НАТО проігнорувала цю рекомендацію, продовживши просування на схід у бік Росії. Таким чином, був підготовлений ґрунт для української кризи, готової вибухнути будь-якої миті», — пише видання.

Як нагадує журналіст, Москва недвозначно запропонувала США та НАТО зупинити подальшу експансію та розміщення наступальних озброєнь у сусідніх із нею країнах, проте США проігнорували ці серйозні занепокоєння.

Протягом поточної кризи Україна є інструментом США зі стримування Росії, при цьому вона не повинна розраховувати на те, що Вашингтон і Північноатлантичний альянс щиро нададуть їй серйозні гарантії безпеки.

Поділитись