У Києві жінка вимагала чотири мільйони гривень неправомірної вигоди

У Києві жінка вимагала чотири мільйони гривень неправомірної вигоди

У Києві повідомлено про підозру жінці за вимагання чотирьох мільйонів гривень неправомірної вигоди. Кошти вона вимагала від представників двох товариств за вплив на службовців підрозділу Антимонопольного комітету під час вирішення питання щодо мінімізації розміру штрафних санкцій, накладених на них через порушення вимог чинного законодавства. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

“В ході слідства оперативники управління стратегічних розслідувань в м. Києві, слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України задокументували факт вимагання особою неправомірної вигоди за вплив на працівників відділення Антимонопольного комітету. За чотири мільйони гривень зловмисниця обіцяла представникам двох товариств винесення на їх користь рішення про мінімізацію розміру штрафних санкцій, накладених на них через порушення вимог чинного законодавства”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вчора, 30 липня, в одному із закладів громадського харчування столиці правоохоронці затримали жінку під час одержання першої частини хабара – 600 тисяч гривень. 

Зловмисниці повідомили про підозру  у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкцією статті передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Поділитись