У Києві затримали зловмисників, які «спеціалізувалася» на крадіжках з авто

У Києві затримали зловмисників, які «спеціалізувалася» на крадіжках з авто

Стало відомо, що у  Києві затримали зловмисників, які «спеціалізувалася» на крадіжках з автомобілів. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Києва, передає Newformat.info.

Правоохоронці зазначили, що злодії діяли упродовж року. Вже доведена їх причетність до 23-х злочинних епізодів. Дії підозрюваних кваліфіковані слідчими як крадіжки, вчинені організованою групою у особливо великих розмірах.

Слідчі Шевченківського управління поліції за процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №10 закінчили розслідування у кримінальному провадженні стосовно організованої злочинної групи, до складу якої входило четверо жителів Києва віком від 22-х до 25-ти років. На «рахунку» учасників угруповання понад два десятки доведених фактів крадіжок.

Як розповів старший слідчий Шевченківського управління поліції Максим Васильченко, зловмисники переважно викрадали фари з елітних іномарок:

«Крадії діяли вночі. Вони обирали транспортні засоби, які тривалий час перебували без постійного нагляду, здійснювали демонтаж передніх фар і тікали. Ми розслідували кримінальні провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Трьом зловмисникам оголосили про підозру, а четвертого – оголосили у розшук. Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт скерували до Шевченківського районного суду міста Києва. Учасникам групи загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна».

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись