У Києві затримали адвоката за спробу підкупу судді

У Києві затримали адвоката за спробу підкупу судді

У Києві адвокат намагався за 570 тисяч гривень «придбати» судове рішення на користь свого клієнта.

“Оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві, слідчі слідчого управління столичної поліції та за керівництва прокуратури міста Києва затримали адвоката за спробу підкупу судді Оболонського районного суду. Адвоката затримали одразу після одержання ним коштів для подальшої передачі судді. Встановлено, що адвокат підбурив представника свого клієнта до надання неправомірної вигоди працівнику столичного суду. За 570 тисяч гривень адвокат обіцяв рішення, відповідного до якого приватне підприємство буде зобов’язане виплатити клієнту 7 мільйонів гривень. Проте цю суму зловмисник не збирався передавати судді, а хотів нею заволодіти”, – передає Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Наразі адвокатові повідомлено про підозру у шахрайському заволодінні грошовими коштами шляхом підбурення до надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Прокуратура вже звернулася до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 570 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває.

Поділитись