У Києві викрили держслужбовця в отриманні неправомірної вигоди

У Києві викрили держслужбовця в отриманні неправомірної вигоди

За 300 000 гривень генеральний директор директорату наук Міністерства освіти і науки України пообіцяв посадовцю підприємства перемогу у конкурсі. Розпочато кримінальне провадження, повідомили у  Відділі комунікації поліції Києва.

“Протиправну діяльність службової особи викрили та задокументували слідчі Печерського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6. Правопорушник вимагав і отримав від посадовця підприємства 300 000 гривень за перемогу у конкурсі на здійснення дослідно-конструкторської роботи по створенню новітніх технологій із підвищення протимінної стійкості легко броньованої техніки та модернізацію наземних бойових броньованих машин”, – йдеться у повідомленні.

38-річного службовця затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабаря.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статі передбачає позбавлення волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись