У Києві в 4 рази зменшилась кількість крадіжок машин

У Києві в 4 рази зменшилась кількість крадіжок машин

У Києві в 4 рази зменшилась кількість крадіжок маши. Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

У прес-службі Київради зазначають, що за даними столичної поліції, правоохоронці за 3 місяці 2019 року здійснили 270 тисяч виїздів на місце злочину. Це майже 3000 викликів на добу. У середньому щоденно у столиці реєструється 180 кримінальних правопорушень, предає Newformat.info.

«Протягом першого кварталу не відбулося суттєвих сплесків злочинності. Рівень розкриття злочинів за цей період – 17%. Це набагато більше, ніж в минулі роки, бо мали показник і в 13%,  і навіть у 8%. Більша частина правопорушень, а це 60%, – майнового характеру. Поліцією зафіксовано 7700 квартирних крадіжок, понад 400 грабежів, 69 розбійних нападів і майже дві сотні незаконних заволодінь транспортом. Якщо порівнювати з минулими роками, тоді здійснювалося близько 17 грабежів за день, сьогодні – 5. Окрім того, у 4 рази зменшились крадіжки автівок», – зазначив начальник Головного Управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

За розрахунками на 10 тисяч населення, злочинність у Києві становить 55,3%. Це менше, ніж за аналогічний період минулого року на два з половиною відсотки. Слідчими підрозділами було направлено до суду майже 4000 кримінальних проваджень. З початку року було затримано 7 злочинних груп.

Значну частину злочинів 40% – скоюють не мешканці Києва, переважно іноземці. 

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись