У Києві тривають мітинги підприємців проти обмежень через COVID-19

У Києві тривають мітинги підприємців проти обмежень через COVID-19

У Києві на площі Незалежності підприємці проводять мітинги проти карантинних обмежень для бізнесу, введених в зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19.

Акція проходить мирно, людей на площі трохи, учасникам вдалося встановити кілька невеликих наметів.

Біля будівлі Верховної Ради України учасники мітингу проводять акції вже другий день. Вони вимагають, зокрема, ввести мораторій на перевірку мікробізнесу до моменту зняття обмежень, введених через пандемію.

Минула ніч на площі пройшла спокійно, бійок з правоохоронцями не було. Підприємці мають намір мітингувати мінімум до кінця тижня, повідомляє телеканал.

За акцією протесту спостерігають правоохоронці в повному обмундируванні.

Напередодні ж під час спроби підприємців встановити великий намет між мітингувальниками і силовиками відбулися зіткнення, був застосований сльозогінний газ. Мітингувальники закидали силовиків димовими шашками.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що український уряд вирішив ввести строгий карантин з 8 по 24 січня 2021 року через ситуацію з пандемією COVID-19 в країні.

На Україні були продовжені до 28 лютого загальнонаціональний карантин і надзвичайна ситуація. Закриють школи і вузи, не можна буде проводити масові заходи. Не працюватимуть ринки, розважальні заклади і установи культури.

За даними системи моніторингу поширення епідемії Ради національної безпеки і оборони України, в країні продовжується зростання захворюваності COVID-19. За даними на 16 грудня, зафіксовано 10 622 нових випадки коронавірусу, одужали 12 549 пацієнтів, 264 людини померли.

Поділитись