У Києві продовжують розглядати справу Януковича

У Києві продовжують розглядати справу Януковича

Адвокати Януковича втретє принесли в ГБР докази, що 4-й президент України не може з’явитися для проведення слідчих дій

Як повідомив телеграм-каналу PavlovskyNews адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк, його клієнта викликають по справі про здачу Криму генерал-полковником Володимиром Заманою, який в той час був начальником Генерального штабу.

За словами Сердюка, Янукович з об’єктивних причин не може прибути в Україну для проведення слідчих дій. Основні причини – загроза замаху і карантинні обмеження пересування на кордоні.

Крім того, він називає переслідування Замани у справі про здачу Криму політичним.

“Після того, як влада в Україні змінилася і Крим був зданий шляхом бездіяльності або навмисних дій представників попередньої влади були організовані політичні переслідування, в тому числі і Замани. З якою метою? З метою перекласти вину зі своїх плечей на плечі інших людей”, – заявив Сердюк.

Разом з тим він стверджує, що Янукович готовий співпрацювати зі слідством і давати всі необхідні свідчення через міжнародну правову допомогу. Такий прецедент вже був в 16-му році, коли Віктора Федоровича Святошинський суд допитував онлайн.

Після цього, за словами Сердюка, влада дала команду більше не допускати подібних допитів у зв’язку з великим резонансом і тому тепер ГБР вимагає фізичної присутності Януковича, знаючи, що цього не станеться.

Слідчий ГБР відмовився давати коментарі.

Поділитись