У Києві поліція викрила схему збуту наркотиків через інтернет

У Києві поліція викрила схему збуту наркотиків через інтернет

У Києві поліція викрила чергову злочинну схему збуту наркотиків через інтернет. 

Поліцейські відділу «Південна Борщагівка» помітили на вулиці чоловіка, який раніше притягувався до відповідальності за наркозлочини, зупинили для перевірки і не помилились. У ході поверхневого огляду правоохоронці виявили у нього речовину, схожу на амфетамін. Оперативники одразу ж почали встановлювати канал постачання наркотиків, повідомиои ц ВК ГУНП у Києві.

Правоохоронці встановили, що затриманий був організатором групи, до складу якої входило ще четверо осіб, які мали чітко розподілені ролі: організатор, два збувачі, так звані бухгалтер та оператор. Вони – місцеві мешканці: чоловіки, 27, 24-х та 33-х років, та дві жінки, 22-х та 30-ти років, деякі з них раніше судимі за аналогічні злочини. Працювали зловмисники через телеграм-канал, в якому приймали замовлення та вказували місця «закладок».

У затриманих вилучено близько 50 грамів речовини, схожої на кокаїн та кілька десятків пігулок, схожих на екстазі, а також 270 грамів порошкоподібної речовини, схожої на амфетамін, та близько 300 грамів речовини, схожої на метадон.

Окрім наркотиків, виявлено та вилучено предмет, схожий на пістолет системи «Наган», з явними ознаками переробки та сім набоїв до нього, які направили на балістичну експертизу. Також вилучено як речові докази незаконній діяльності фігурантів автомобілі, які вони використовували, мобільні телефони, банківські картки, нотатки про кількість збутих речовин та чорнові записи про зарахування та переміщення коштів, отриманих на банківських рахунках від незаконного бізнесу.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав організатору злочинного бізнесу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, двом іншим учасникам – домашній арешт, а бухгалтера та оператора відпустив під особисте зобов’язання.

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись