У Києві назвали причину перенесення візиту Зеленського в Вашингтон

У Києві назвали причину перенесення візиту Зеленського в Вашингтон

Робоча поїздка президента України Володимира Зеленського в Сполучені Штати відбудеться в кінці липня – початку серпня.

Про це розповів прес-секретар глави держави Сергій Никифоров. За його словами, саме на цей час заплановано переговори Зеленського з американським колегою Джо Байденом.

Представник президента також спростував інформацію про те, що причиною затримки стала зміна керівництва “Нафтогазу” і супутній йому скандал. Він закликав “не робити з цього трагедію”.

За його словами, в дійсності терміни зустрічі президентів України і США залежать від різних логістичних та протокольних питань. Прес-секретар підкреслив, що ні про які ультиматуми мови немає і не було.

Джо Байден під час телефонної розмови запросив колегу відвідати Білий дім. Київ сподівався, що зустріч відбудеться до саміту Байдена з російським лідером Володимиром Путіним, однак цього не сталося.

Після телефонної розмови офіс українського президента опублікував прес-реліз, в якому главі Білого дому приписувалися слова про важливість надання Україні плану дій з членства в НАТО. Однак пізніше ця інформація була спростована американською стороною, і прес-реліз був виправлений.

Точна дата візиту Зеленського в Вашингтон стане відома найближчим часом. Про це заявили в офісі глави України.

Поділитись